Informatie en tips

            

1) Welke kwaliteit MDF:
Al onze plinten, architraven maar ook onze neuten maken we van vochtwerende MDF (type V313). Dit is de beste kwaliteit MDF, is fijner te schilderen én geeft een mooier eindresultaat. Let op dat u bij het eventueel vergelijken van plinten u altijd nagaat of het de type V313 betreft.


2) Afwerking MDF producten:

Alle MDF plinten, architraven en plintneuten zijn wit gegrond én geschuurd. U kunt dus direct aan de slag met het lakken in de gewenste kleur.
Daarnaast kunt u kiezen om de plinten door ons te laten spuiten in wit RAL9010 zijdeglans (hoogglans op aanvraag). Dit kunt u tijdens uw bestelling via de webwinkel direct aangegeven.
Gelakte plinten kunnen naar eigen wens als gereedproduct gemonteerd worden, hoewel klanten soms ook kiezen om de plinten na het monteren zelf nog te voorzien van extra laklaag. Bijkomend voordeel is dat na het monteren van de plinten eventuele zaagbeschadigingen en kitnaden dan eerst weggewerkt kunnen worden.


3) Levertijd gelakte plinten:

De levertijd van gelakte plinten is max. 1 tot 1,5 week. Deze tijd hebben we nodig omdat de plinten na het lakken voldoende moeten drogen, oftewel uitharden. Zeker ook i.v.m. het voorkomen van beschadigingen tijdens vervoer als de verf niet voldoende uitgehard is.
Een aantal modellen plinten hebben we overigens gelakt op voorraad liggen!


4) Benodigd aantal plinten en architraven:

Bij plinten kunt u de benodigde meters opmeten en bij elkaar optellen tot een totaal aantal meters. Voor architraven heeft u per enkele deurzijde 2,5 lengtes nodig. Per kozijn waar architraven geplaatst worden aan beide kanten heeft u 5 lengtes nodig.


5) Monteren van plinten en architraven:

Plinten worden meestal op twee manieren bevestigd, namelijk met schroeven of met montagekit. Plintencentrum adviseert het gebruik van montagekit, dit voorkomt boorgaten in de plint en in de muur. Daar waar de plint misschien nog van de muur gehaald moet worden (Bijvoorbeeld i.v.m. verwisselen van kabels achter de plint, of als u denk dat uw houten vloer nog zal gaan werken) dan kunt u op die plaatsen wellicht kiezen voor schroeven.


6) Kabelgoot:

Al onze plinten zijn aan de achterzijde voorzien van een kabelgoot, uitgezonderd de standaard MDF rechte plint van 12mm dik.
Indien gewenst kunnen we de kabelgoot aanpassen. Dit wordt soms gedaan als een plint als overzetplint geplaatst wordt over een bestaande oude plint.


7) Afwijkende maten:

Naast de standaard maten en afmetingen kunt u bij ons op maat gemaakte plinten bestellen. Zo kan de hoogte voor u worden aangepast, maar bijvoorbeeld ook de dikte van de plint. Dit laatste bijvoorbeeld als de opening tussen laminaat of houten vloer en de muur te groot is. (Plinten kunnen zelfs tot 30mm dikte gemaakt worden).


8) Vensterbanken:

Naast plinten en architraven maken we ook vensterbanken op maat. Een vensterbank zien wij namelijk ook als lijstwerk voor de afbouw in huis en het sluit daarom goed aan op ons specialisme. Onze vensterbanken maken we in diverse diktes en met een aantal afwerkvarianten. Dit is altijd maatwerk, wat betekent dat u als klant ons de afmetingen opgeeft en wij ze exact zo voor u maken.


9) Lakken vensterbanken:

Standaard worden de vensterbanken gegrond en geschuurd afgeleverd. Aflakken raden wij in principe niet aan, omdat vensterbanken normaal gesproken na het monteren eerst worden afgekit en vervolgens met de kozijnen mee gelakt worden. Zo krijg je een mooi geheel als eindresultaat. Toch kunnen we desgewenst voor u de vensterbanken spuiten in wit RAL9010, dan kunt u na het monteren zelf bepalen of u ze afkit en als geheel nog aflakt.


10) Advies:

We staan graag voor u klaar om antwoord te geven op al uw andere vragen of om u te voorzien van advies.