Informatie en tips

            

1) Welke kwaliteit MDF:
Al onze plinten, architraven maar ook onze neuten maken we van vochtwerende MDF (type V313). Dit is de beste kwaliteit MDF, is fijner te schilderen én geeft een mooier eindresultaat. Let op dat u bij het eventueel vergelijken van plinten je altijd nagaat of het de type V313 betreft.


2) Afwerking MDF producten:

Alle MDF plinten, architraven en plintneuten zijn wit gegrond. Je kunt nadat je ze hebt geschuurd direct aan de slag met het lakken in de gewenste kleur.
Daarnaast kun je kiezen om de plinten door ons te laten spuiten in wit RAL9010, wit RAL9016 of zwart RAL9005. Anndere kleuren kunnen ook, dit is dan op aanvraag.
Gelakte plinten kunnen als gereedproduct gemonteerd worden, hoewel klanten soms ook kiezen om de plinten na het monteren zelf nog te voorzien van extra laklaag. Bijkomend voordeel is dat na het monteren van de plinten eventuele zaagbeschadigingen en kitnaden dan eerst weggewerkt kunnen worden.

3) Bezorgen
We bezorgen door heel Nederland en België en doen dit met onze eigen wagens en met onze vaste vervoerder. Natuurlijk krijg je vooraf je altijd een melding wanneer we komen. De bezorgkosten bedragen €25,00 per bestelling. Ophalen kan natuurlijk ook altijd!


4) Levertijd gelakte plinten:

De levertijd van gelakte plinten is max. 1 tot 1,5 week maar vaak is dit sneller. Deze tijd hebben we nodig omdat de plinten na het lakken voldoende moeten drogen, oftewel uitharden. Zeker ook i.v.m. het voorkomen van beschadigingen tijdens vervoer als de verf niet voldoende uitgehard is.
Een aantal modellen plinten hebben we overigens gelakt op voorraad liggen!


5) Benodigd aantal plinten en architraven:

Bij plinten kun je de benodigde meters opmeten en bij elkaar optellen tot een totaal aantal meters. Voor architraven heb je per enkele deurzijde 2,5 lengtes nodig. Per kozijn waar architraven geplaatst worden aan beide kanten heb je 5 lengtes nodig.


6) Monteren van plinten en architraven:

Plinten worden meestal op twee manieren bevestigd, namelijk met schroeven of met montagekit. Plintencentrum adviseert het gebruik van montagekit, dit voorkomt boorgaten in de plint en in de muur. Daar waar de plint misschien nog van de muur gehaald moet worden (Bijvoorbeeld i.v.m. verwisselen van kabels achter de plint of als je verwacht dat de houten vloer nog zal gaan werken) dan kun je op die plaatsen wellicht kiezen voor schroeven.


7) Kabelgoot:

Al onze plinten zijn aan de achterzijde voorzien van een kabelgoot, uitgezonderd de standaard MDF rechte plint van 12mm dik.
Indien gewenst kunnen we de kabelgoot aanpassen. Dit wordt soms gedaan als een plint als overzetplint geplaatst wordt over een bestaande oude plint.


8) Afwijkende maten:

Naast de standaard maten en afmetingen kun je bij ons op maat gemaakte plinten bestellen. Zo kan de hoogte worden aangepast, maar bijvoorbeeld ook de dikte van de plint. Dit laatste bijvoorbeeld als de opening tussen laminaat of houten vloer en de muur te groot is. (Plinten kunnen zelfs tot 30mm dikte gemaakt worden).


9) Vensterbanken:

Naast plinten en architraven maken we ook vensterbanken op maat. Een vensterbank zien wij namelijk ook als lijstwerk voor de afbouw in huis en het sluit daarom goed aan op ons specialisme. Onze vensterbanken maken we in diverse diktes en met een aantal afwerkvarianten. Dit is altijd maatwerk, wat betekent dat jij ons de afmetingen opgeeft en wij ze exact zo voor je gaan maken.


10) Lakken vensterbanken:

Standaard worden de vensterbanken gegrond en geschuurd afgeleverd. Aflakken raden wij in principe niet aan, omdat vensterbanken normaal gesproken na het monteren eerst worden afgekit en vervolgens met de kozijnen mee gelakt worden. Zo krijg je een mooi geheel als eindresultaat. Toch kunnen we desgewenst de vensterbanken spuiten in wit RAL9010, dan kun je na het monteren zelf bepalen of je ze afkit en als geheel nog aflakt.


11) Retourneren:
Alle plinten, architraven en neuten uit ons standaard assortiment kunnen geretourneerd worden. Hierbij geldt het volgende:
- Gelakte plinten, vensterbanken en ander maatwerk kunnen niet geretourneerd worden.
- De klant meldt vooraf de retournering aan via telefoon of e-mail.
- De klant regelt het transport op eigen kosten of komt de producten zelf terug brengen.
- De producten dienen ongebruikt en onbeschadigd te worden aangeboden.
- Na ontvangst controleren we de producten en bevestigen we de ontvangst bij ons.
- Na correcte retournering storten we 85% van het orderbedrag binnen 3 werkdagen terug op een door de klant opgegeven rekeningnummer. 


12) Advies:

We staan graag voor je klaar om antwoord te geven op al je andere vragen of voor advies.